Quantcast
Channel: Medicina-Naturista.ro » Geriatrie
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Reintinereste consumand alimente geriatrice

$
0
0

Daca am trecut de 35 de ani, vom constata cu nemultumire primele semne ale trecerii timpului: riduri, par carunt, dantura incompleta, dureri articulare, hipertensiune, obosela cronica, surplus de greutate…

Pe buna dreptate, aceste semne ne ingrijoreaza si am vrea sa dam ceasul vietii inapoi. Totusi, inainte de a incerca sa faca ceva pentru a frana procesul de imbatranire, cei mai multi oameni adopta atitudinea ciobanului mioritic si se resemneaza, spunandu-si ca asa e mersul firesc al lumii.

Pentru cei care privesc viata cu curaj si speranta, am o veste buna: reintinerirea organismului nu e o poveste frumoasa, ci o realitate. Putem sa ne schimbam in bine infatisarea si putem sa tinem bolile sub control, apeland la darurile lasate de Dumnezeu in natura. Am numit aceste daruri alimente geriatrice. Consumand alimente geriatrice si practicand tehnici specifice de reintinerire, vom constata ca ne-am reintors in timp, multumiti si cu pofta de viata.

Este cunoscut faptul ca de-a lungul vietii organismul nostru se regenereaza in mod continuu, pana la fiecare celula. Spre exemplu :

  •  Pielea si inima se reinnoiesc celular la fiecare luna;
  •  Ficatul se reinnoieste dupa cca sase saptamani;
  •  Plamanii au nevoie de cca 70 de zile pentru o reinnoire celulara;
  •  Oasele si sistemul osos se reinnoiesc dupa cca trei luni;
  •  Intregul nostru organism are nevoie de aproximativ 7 ani pentru o regenerare celulara completa;
  •  In fiecare zi, in corpul nostru se regenereaza cca 200 de milioane de celule.

Pentru reinnoirea continua a tuturor celulelor din organismul nostru, sunt necesare elemente esentiale de reconstructie si un sistem capabil sa reconstruiasca. Alimentele pe care le consumam trebuie sa asigure sanatatea si vitalitatea celulelor, iar sanatatea celulelor va determina calitatea vietii noastre.

Chiar daca ne laudam ca traim bine si frigiderele noastre sunt ticsite, daca facem un bilant, constatam ca tipurile de hrana pe care le consumam in mod curent se pot numara pe degetele de la maini. In plus, de multe ori, ceea ce ingeram sau inhalam este profund nesanatos si demolator pentru sistemul de reconstruire al organismului (zahar si dulciuri rafinate, paine alba, alimente prajite, fripte si afumate, grasimi vegetale hidrogenate, proteine si grasimi animale in exces, alcool, cafea, tutun, hormoni de crestere, pesticide, aditivi alimentari de sinteza etc.).

Sa nu uitam ca, pe langa acestea, suntem afectati in mod barbar de radiatiile solare nesanatoase, undele electromagnetice, sedentarismul, efortul fizic exagerat, insomniile, stresul si nemultumirea.

Reconstructia continua a organismului necesita o alimentatie de baza diversificata, constituita din multiple legume si fructe proaspete, cereale integrale, seminte crude si ciuperci, care sa vina cu un aport bogat de bionutrienti valorosi, vitamine, minerale, oligoelemente, enzime si alte substante naturale complexe, cu functii multiple in organism.

E recomandat ca aceste alimente, neafectate de poluare si de substante chimice, sa se afle zilnic in alimentatia noastra. Omul modern este insa dominat de probleme pe care le considera mult mai importante decat alimentatia corecta. Din neputinta, comoditate sau placere, mananca pe apucate alimente nesanatoase, procesate sofisticat si saracite in nutrientii responsabili de regenerarea celulara.

Cei mai multi dintre noi stim ce e sanatos si ce e nociv in alimentele pe care le consumam, dar nu avem vointa de a rupe acest lant al slabiciunii. Putini sunt cei care au chef sa compenseze proasta alimentatie cu capsule si comprimate, fie ele si naturiste. Gestul in sine, da sentimentul nedorit de om bolnav…

Rezolvarea acestui impas sta in potentialul alimentelor geriatrice, care sunt pulberi stabilizate din plante, fructe, legume si cereale deosebit de valoroase, din arealul Muntilor Apuseni: muguri de brad, sunatoare, afine, merisoare, coacaze negre, ardei iute, salvie, pelin, tarhon, schinduf, isop, sunatoare, tataneasa, telina, ridiche neagra, sfecla rosie, topinambur, germeni de ovaz etc. In mod normal, toate aceste produse ar trebui sa se gaseasaca zilnic, in stare proaspata, in alimentatia noastra.

Dar oare putem sa consumam zilnic, in stare proaspata, cativa muguri de brad, un tubercul de topinambur, o rondela de telina, un cubulet de sfecla rosie, un ardei iute, un pumn de merisoare sau de coacaze negre ? Evident ca nu !

Alimentele geriatrice sub forma de pulberi vegetale stabilizate, provin din plante integrale, crescute biologic, fara poluare si netratate termic. Ele asigura elementele de reconstructie ale organismului, intr-o varietate bogata si cu posibilitati simple si comode de administrare.

Nu avem nevoie de cantitati mari de alimente geriatrice pentru a asigura functionarea procesului de reintinerire. Cantitatea recomandata se masoara in lingurite, dar ceea ce este important e prezenta continua a alimentelor geriatrice in alimentatia noastra pentru a sustine procesul de reconstructie corecta a organismului.

Pe de alta parte, este posibil sa avem la dispozitie toti nutrientii necesari pentru reconstructia celulara, dar sistemul de asimilare sa nu functioneze cum trebuie. In acest caz, pot interveni eficient, pentru corectie, produsele probiotice pe baza de Kombucha.

Daca nu folosim in permanenta alimente geriatrice in stare proaspata, sau sub forma de pulbere stabilizata, organismul nostru foloseste ceea ce are la dispozitie pentru regenerarea celulara, lasand goluri importante acolo unde nu are ce pune. Asa apar ridurile, demineralizarea oaselor, mobilitatea scazuta, scleroza, cataracta, paradontoza, bolile cronice, depresia. Nu ne mai ramane decat constatarea ca am imbatranit si suntem pe o panta descendenta, cu o finalitate sumbra.

Revin, in final, la incurajarea mea initiala: fiti optimisti! Procesul de imbatranire poate fi inversat cu ajutorul alimentelor geriatrice si cu ajutorul tehnicilor de reintinerire, pe care le gasiti acesand site-ul www.alimente-geriatrice.ro.

Gheorghe Neag – doctor inginer, fitoterapeut.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Latest Images

Trending Articles